بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علی المهدی الذی یملأ الأرض قسطا و عدلا کما ملئت ظلما و جورا

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علی المهدی الذی یملأ الأرض قسطا و عدلا کما ملئت ظلما و جورا

بسم الله الرحمن الرحیم

خدایا عاشقان را با غم عشق آشنا کن / ز غم های دگر غیر از غم عشقت رها کن
تو خود گفتی که در قلب شکسته خانه داری / شکسته قلب من جانا به عهد خود وفا کن

دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
محبوب ترین مطالب
نویسندگان
پیوندها

۳ مطلب در خرداد ۱۳۹۸ ثبت شده است

۰۷
خرداد

بسم الله

عن حسن بن علی العسکری علیهما السلام قال: بئس العبد عبد یکون ذا وجهین و ذا لسنانین یطرئ أخاه شاهدا و یأکله غائبا إن أعطی حسده و إن ابتلی خذله. (تحف العقول، ص 488)

امام حسن عسکری (ع) میفرمایند: چه بد بنده ایست آن بنده ای که دو رو و دو زبان باشد، در روبرو از برادرش تعریف میکند و او را مدح می نماید و پشت سر او را می خورد، اگر به برادرش چیزی رسد بر او حسد ورزد و اگر برادرش دچار مشکلی گردد او را رها می سازد.

همانطوری که پیش تر نیز بیان شد  برادر در این روایت، مطلق است و شامل برادر تنی و ناتنی و برادر دینی و دوست و رفیق و... میگردد.و همچنین اختصاص به جنس مذکّر ندارد و شامل جنس مونّث نیز می شود و اینکه از مردان فقط یاد شده به خاطر غلبه جنس مذکّر بر مونّث است که در ادبیات عرب قاعده ای معمول و مورد استفاده و کاربرد است.

عبارت «یأکله غائبا» اشاره به این مطلب دارد که اگر کسی غیبت دیگری را کند در واقع گوشت تن مرده او را میخورد. پس این عبارت میخواهد بگوید انسان دو رو پشت سر برادرش غیبت میکند.

در نتیجه یکی از افرادی که از رفاقت با آن باید پرهیز کنیم، شخص دو رو و دو زبان است.

  • سید کاظم نجم موسوی
۰۴
خرداد

بسم الله

عن ابن ابی یعفور قال: سمعت أبا عبدالله یقول: من تعلّق قلبه بالدنیا تعلّق قلبه بثلاث خصال: همّ لا یفنی و أمل لا یدرک و رجاء لا ینال. (کافی، ج2، ص320)

امام صادق علیه السلام میفرمایند: کسی که قلبش به دنیا تعلق گیرد در واقع قلبش تعلّق به سه خصلت و ویژگی دارد: 1.همّ و غمّی که تمامی ندارد، 2.آرزویی که دست نیافتنی است، 3.امیدی که به آن نخواهد رسید.

  • سید کاظم نجم موسوی
۰۲
خرداد

بسم الله

عن نصر بن قاموس قال: قال لی أبو عبدالله علیه السلام: إذا أحببت أحدا من إخوانک فأعلمه ذلک فإنّ إبراهیم علیه السلام قال «ربّ أرنی کیف تحیی الموتی قال: أو لم تؤمن؟ قال: بلی و لکن لیطمئنّ قلبی» (کافی، ج2، ص644)

امام صادق (ع) میفرمایند: زمانیکه یکی از برادرانت را دوست داشتی او را از این محبت خود آگاه ساز. همانا ابراهیم گفت: پروردگارا! به من نشان بده چگونه مرده را زنده میکنی. خداوند فرمود: آیا ایمان نداری؟ ابراهیم (ع) عرضه داشت: بله ایمان دارم ولی برای اینست که قلبم مطمئن گردد.

  • سید کاظم نجم موسوی