بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علی المهدی الذی یملأ الأرض قسطا و عدلا کما ملئت ظلما و جورا

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علی المهدی الذی یملأ الأرض قسطا و عدلا کما ملئت ظلما و جورا

بسم الله الرحمن الرحیم

خدایا عاشقان را با غم عشق آشنا کن / ز غم های دگر غیر از غم عشقت رها کن
تو خود گفتی که در قلب شکسته خانه داری / شکسته قلب من جانا به عهد خود وفا کن

دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
محبوب ترین مطالب
نویسندگان
پیوندها

اظهار محبّت

پنجشنبه, ۲ خرداد ۱۳۹۸، ۰۹:۳۳ ق.ظ

بسم الله

عن نصر بن قاموس قال: قال لی أبو عبدالله علیه السلام: إذا أحببت أحدا من إخوانک فأعلمه ذلک فإنّ إبراهیم علیه السلام قال «ربّ أرنی کیف تحیی الموتی قال: أو لم تؤمن؟ قال: بلی و لکن لیطمئنّ قلبی» (کافی، ج2، ص644)

امام صادق (ع) میفرمایند: زمانیکه یکی از برادرانت را دوست داشتی او را از این محبت خود آگاه ساز. همانا ابراهیم گفت: پروردگارا! به من نشان بده چگونه مرده را زنده میکنی. خداوند فرمود: آیا ایمان نداری؟ ابراهیم (ع) عرضه داشت: بله ایمان دارم ولی برای اینست که قلبم مطمئن گردد.

نکته اول: «إخوان» در این روایت، مطلق است و شامل برادر تنی و ناتنی و برادر دینی و دوست و رفیق و... میگردد. البته بدیهی است که نباید نسبت به کفار محبّت داشت چون وعده عذاب الیم به آن داده شده: در سوره نساء آیه 138 آمده که «به منافقین وعده عذابی دردناک ده آنها کسانی اند که با کفّار به جای مومنین دوستی می کنند.»

نکته دوم: ارتباط جمله فإنّ إبراهیم قال... به ماقبل اینست که این جمله نوعی تنظیر و شاهد مثال آوردن است یعنی همانطور که حضرت ابراهیم (ع) ایمان به زنده شدن مردگان داشت ولی برای اطمینان قلبش می خواست که با چشمان خود ببیند، در دوست داشتن برادرِ خود نیز چنین است یعنی با حالیکه خودمان و برادرمان میدانیم که او را دوست داریم ولی برای اطمینان قلب او و تحکیم روابط دوستیمان، اظهار این محبّت سودمند خواهد بود.

  • سید کاظم نجم موسوی

اظهار محبت

برادر

دوستی

رفاقت

رفیق

محبت